Couscous met kipspiesen in yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pak Lassie Couscous Maroc
300 g kipfilet
2 eetlepels (olijf)olie
1? eetlepel citroensap
2 eetlepels honing
? theelepel kaneel
zout en (versgemalen) peper
3 lente-uitjes
? rode paprika
6 gedroogde pruimen, zonder pit
150 ml volle (Griekse) yoghurt
? theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
verder: 6 sat?prikkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060128032338.jpg)}--

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in blokjes. Roer in een kom de olie, citroensap, 1 eetlepel honing, kaneel, zout en peper tot een marinade en laat hierin de blokjes kip ca. 10 minuten marineren. Laat intussen de sat?prikkers ca. 5 minuten in water weken. Snijd de lente-uitjes in 3 cm lange stukken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.

2. Neem de sat?prikkers uit het water. Rijg om en om stukjes kipfilet, lente-ui en een pruim aan de sat?prikkers. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kipspiesen in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.

3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 500 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen. Roer in een kom de paprikablokjes, yoghurt, paprikapoeder, knoflook en 1 eetlepel honing door elkaar. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en peper.

4. Roer de couscous een keer goed door en schep deze op een schaal. Schep de kipspiesen en yoghurtsaus op de couscous. Lekker met sperziebonen en amandelen.
Variatietip: Voeg 1 eetlepel sesamzaad aan de marinade toe en marineer hierin de kip.

Serveertip

Bron: LASSIE

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten