1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Couscous
  6. Couscous met kip, wortel en doperwten

Couscous met kip, wortel en doperwten

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Ingrediënten 2 personen


250 g kipfilet
1 ui
125 g worteltjes
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
125 g diepvries erwtjes
275 g Lassie Couscous Maroc (1 pak)
zout en (versgemalen) peper


Verder heb je nodig


Body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060128024250.jpg)}--


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de ui en snipper deze fijn. Snij de worteltjes in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Snij de kipfilet in blokjes.

2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui, kaneel en gemberpoeder toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Bak de worteltjes en de erwtjes ca. 5 minuten mee.

3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 425 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen.

4. Schep de couscous door het groentemengsel en verwarm het gerecht ca. 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep het op een schaal. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie

Serveertip

Bron: LASSIE



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top