Provencaalse roerbak met kip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 enkele kipfilets
4 el olijfolie traditioneel (c1000)
1 el proven?aalse kruiden
peper, zout
1 zak aardappelschijfjes ? 450 g (diepvries)
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
2 zakken proven?aalse roerbakgroenten ? 400 g
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrijk de kip met de helft van de olie en bestrooi ze met de kruiden en peper en zout naar smaak.
Vet een ovenschaal in met 1 el olie en leg de kip in de schaal. Verdeel de aardappelschijfjes er omheen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de bouillon erbij.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven en laat de kip en de aardappelschijfjes in ? 30 min. helemaal gaar worden.
Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar. Breng ze op smaak met peper en zout. Serveer met de kipschotel.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten