Mosselen met Romige Pasta

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g mosselen, 300 g pasta naar keuze, 4 lenteuitjes, klontje boter, snufje cayennepepper, 4 el vissaus, 2 el zoute ketjap, 4 dl kokosmelk, 50 g verse citroenmelisse, 50 g verse bascilicumblad. 2 el trassi (garnalenpasta, versgemalen peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de mosselen gaar. Kook de pasta zonder zout beetgaar. Giet de pasta af en laat met een deksel op de pan staan. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in fijne ringen. Doe de boter in de pan en bak de lenteuitjes lichtbruin, voeg cayennepeper, vissaus en ketjap toe en roer nog even om. Giet de kokosmelk bij de uitjes. Hak de citroenmelisse en het basilicumblad fijn. Meng de garnalenpasta en de kruiden door de saus en doe er de gekookte mosselen zonder schelp bij.

Bereidingswijze

Breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes prutellen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schenk er de mosselsaus over.


Serveertip

Garneer met een paar basilicumblaadjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten