Paardenentrecote Strogonoff

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2006

Een lekkere paardenentrecote met een klassieke saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

40 gram boter:
20 cl vleesbouillon:

250 gram Parijse champignons:
1 soeplepel tomatenpuree:

slagroom
water

paprika
2 uien:

peper en zout
800 gram gepelde tomaten:

800 gram Paardenentrecote:



.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak 20 cl vleesbouillon klaar (1/2 blokje). Hak de uien fijn en laat ze zwellen in een pannetje, in de helft van de boter.Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij, laat 5 minuten koken en begiet met de bouillon. Breng op smaak met wat zout, peper en paprika. Laat zonder deksel op een matig vuurtje 15 tot 20 minuten doorkoken. Snij de champignons in schijfjes, bak ze in de pan, giet het kookvocht af en voeg ze zo\'n 5 minuten voor het einde van de kooktijd samen met de room bij de saus.

Bereidingswijze

Bak de entrecote op een hevig vuur in de rest van de boter: een paar minuutjes aan beide kanten, naar wens

Serveertip

Serveren met de warme saus en met frietjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten