1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Pista kulfi

Pista kulfi

  • Indiaas, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2006

Ingrediënten 6 personen


3 dl room of cr?me fra?che
3 dl melk
4 dl (blik) gecondenseerde melk
1 eetlepel heldere honing
2 eetlepels gehakte pistachenoten
2 eetiepets rozewater
groene voedselkleurstof (desgewenst)



Indiaas roomijs met pistaches

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een pan met dikke bodem de room, melk, gecondenseerde melk en honing. Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat 45 minuten zacht trekken op een zeer laag vuur.

Neem de pan van het vuur, roer de pistaches en het rozewater erdoor en kleurstof naar wens. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Giet het in een ondiepe invriesbak van 1 liter of gebruik 6 of 8 kufti-vormen en laat het 3-4 uur vriezen.

Neem het ijs uit het vriesvak en laat het op kamertemperatuur 20-30 minuten staan om zachter te worden. Keer de vormen of snijd het ijs uit de bak in vierkanten om te serveren.

Serveertip

Dit is zeer machtig roomijs. Kufti wordt traditioneel in kegelvorm geserveerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top