LAMSKROONTJE IN DONKERE WESTMALLE

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2006

Feestelijk recept dat niet moeilijk is om klaar te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 lamskroon
4 aardappelen

Westmalle dubbel
4 kleine stronkjes witloof

400 gr groene boontjes
8 kleine worteltjes

250 gr champignons
zure room

Bieslook
Citroensap




Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bak het kroontje in zijn geheel tot het vlees mooi rose is. Pas nadien versnijd je het kroontje in koteletjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de pel; snijd hem doormidden en plaats een deel in het midden van het bord. Nappeer rondom met de saus. Voor de saus maak je een krachtige bruine fond van de lamskroon met Westmalle bier, dat ingekookt wordt en op smaak gebracht met peper en zout. Schik op het bord een assortiment van groenten zoals kleine stronkjes witloof gestoofd in boter, groene boontjes in olijfolie, gekarmaliseerde worteltjes, snelgebakken champignons. Mik op de aardappelhelft een kwak zure room, opgewerkt met bieslook, een druppeltje citroensap, peper en zout

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten