1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Australische fondue

Australische fondue

  • Australisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2006

Ingrediënten 4 personen


125 ml wijnazijn
1/2 koffielepel gemberpoeder

1 L druivenpittenolie
750 g struisvogelvlees

400 g eetrijpe kiwis
50 g witte druiven zonder pitten

2 uien +/60 g
200 g bruine rietsuiker

1/4 koffielepel saffraandraadjes
1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel





Australische fondue
Australische fondue

Eeb fondue met een typische Australische saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de saus: schil de kiwis en snijd het vlees in blokjes boven een slakom om het sap op te vangen. Maak de uien schoon en snij ze fijn. Laat de rozijnen zwellen in een kommetje lauw water en laat ze zorgvuldig uitlekken. Giet in een kookpan met dikke bodem de stukken kiwi, de fijngesneden uien, de rozijnen, de suiker en saffraan. Breng dit alles aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Voeg de azijn en het gemberpoeder toe. Laat nog 30 minuten koken. Voeg op het einde van de kooktijd het chilipoeder toe en meng alles grondig. Laat afkoelen en dien koel op.

Bereidingswijze

Snij het struisvogelvlees in dikke schjiven. Maak het oliebad klaar zoals voor gewone vleesfondue.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top