OOSTENDSE KREEFTESOEP

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2006

Een superfeestelijke soep die elke culinair zal bekoren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


500 gr ongepelde garnalen
100 gr gepelde grijze garnalen

3 uien
1 blik gepelde tomaten

3 l visbouillon
wit van 2 preien

300 gr knolselder
300 gr kabeljauw

1 eetlepel olijfolie
zout peper

1 eetlepel cognac
3 sneden witbrood

3 eetlepels melk
20 gr boter


.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en hak ze fijn, mak de prei, de selder en de tomaten schoon, was ze en snij ze in kleine blokjes. Laat an?derhalve snede witbrood zonder korst in de melk weken

Bereidingswijze

Warm de olijfolie in een grote pan. Fruit er de ongepelde gar?nalen en de groenten in. Giet er de visbouillon bij en laat 15 minuten koken. daarna mix je alles dooreen tot een fijne puree. Haal alles door de zeef , voeg er de gepelde garnalen bij Kruid met zout en peper. Hak de vis fijn. Droog het brood en vermeng het met de vis. Kneed het tot kleine bolletjes en pocheer die in de soep. Snij het resterende wit?brood in vierkantjes en bak die in boter. Vlak voor het opdienen, korstjes op de soep strooien en flamberen met cog?nac.

Serveertip

Dadelijk opdienen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten