Bananencake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Je zou deze wat stevige, compacte cake ook wel een bananenbrood kunnen noemen! Ideaal recept voor opmaken van overrijpe bananen die je anders niet meer zou opeten!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 zeer rijpe of overrijpe bananen

225 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd

175 gr. boter

175 gr. basterdsuiker

1/2 tl. kaneel

1/2 citroen of wat citroensap

snufje zout

125 gr. wal- of pecannoten, grof gehakt

100 gr. rozijnen

1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom, cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 170 ?C. Pureer de bananen met wat citroensap. Roer de boter en suiker in een mengkom romig. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout en banaan toe. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak de bananencake af in de oven in ca. 1 uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

Serveertip

Om het mooi te versieren meng je 50 gram poedersuiker met 2 of 3 eetlepels water en met een lepel schep je het in mooie streepjes over deze heerlijke cake.

Laatste reacties

Marlies1972 avatar
Marlies1972 11-02-2011

Heb gisteren je recept voor bananencake geprobeerd. De rozijnen heb ik vervangen door cranberries voor het "zuurtje" in de koek. De smaak was goed maar ik vond ``m een beetje klef/plakkerig van binnen klopt dat?!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten