kip uit de tajine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

heerlijk recept uit de tajine

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor de Ras el Hanout: 3 th. l. gem. komijn,3 th. l.gem. gember, 33/4 th.l.gem.koriander,41/2 th.l.zwarte peper, 1th.l cayennepeper, 6 th.l.gemalen kruidnagel 6 th.l. kaneel. dit door elkaar mengen in een potje,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

12 kippenpoten, groot blik kikkererwten, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 5 bosuitjes, en verse koriander een paar takjes. en olie en een beetje boter.

Voorbereiding

kippenpoten goed insmeren met het kruiden mengsel en even laten intrekken ui en knoflook snijden, bosuitjes in ringen snijden en schoonmaken

Bereidingswijze

Smelt olie en boter in de tajine, braadt ui en knoflook aan, doe dan de kippenpoten erbij ook even aanbakken. Dan de bosuitjes erbij en giet 11/2 dl water erbij en 20 min. laten sudderen.dan de kikkererwten erbij en evt. p en z naar smaak lekker lang laten pruttelen.. Koriander erbij en klaar!

Serveertip

Ik heb er 2 turkse broden bij gedaan en een salade van sla met, 2 sinaasappels,pijnboompitten p en z en citroensap

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

emolas avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten