kip uit de tajine
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
heerlijk recept uit de tajine
Ingrediënten 6 personen
voor de Ras el Hanout: 3 th. l. gem. komijn,3 th. l.gem. gember, 33/4 th.l.gem.koriander,41/2 th.l.zwarte peper, 1th.l cayennepeper, 6 th.l.gemalen kruidnagel 6 th.l. kaneel. dit door elkaar mengen in een potje,Benodigdheden
12 kippenpoten, groot blik kikkererwten, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 5 bosuitjes, en verse koriander een paar takjes. en olie en een beetje boter.
Voorbereiding
kippenpoten goed insmeren met het kruiden mengsel en even laten intrekken ui en knoflook snijden, bosuitjes in ringen snijden en schoonmaken
Bereidingswijze
Smelt olie en boter in de tajine, braadt ui en knoflook aan, doe dan de kippenpoten erbij ook even aanbakken. Dan de bosuitjes erbij en giet 11/2 dl water erbij en 20 min. laten sudderen.dan de kikkererwten erbij en evt. p en z naar smaak lekker lang laten pruttelen.. Koriander erbij en klaar!
Serveertip
Ik heb er 2 turkse broden bij gedaan en een salade van sla met, 2 sinaasappels,pijnboompitten p en z en citroensap