1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. kip uit de tajine

kip uit de tajine

Door: emolas

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Ingrediënten 6 personen


Voor de Ras el Hanout: 3 th. l. gem. komijn,3 th. l.gem. gember, 33/4 th.l.gem.koriander,41/2 th.l.zwarte peper, 1th.l cayennepeper, 6 th.l.gemalen kruidnagel 6 th.l. kaneel. dit door elkaar mengen in een potje,


Verder heb je nodig


12 kippenpoten, groot blik kikkererwten, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 5 bosuitjes, en verse koriander een paar takjes. en olie en een beetje boter.


Heerlijk recept uit de tajine

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenpoten goed insmeren met het kruiden mengsel en even laten intrekken ui en knoflook snijden, bosuitjes in ringen snijden en schoonmaken

Bereidingswijze

Smelt olie en boter in de tajine, braadt ui en knoflook aan, doe dan de kippenpoten erbij ook even aanbakken. Dan de bosuitjes erbij en giet 11/2 dl water erbij en 20 min. laten sudderen.dan de kikkererwten erbij en evt. p en z naar smaak lekker lang laten pruttelen.. Koriander erbij en klaar!

Serveertip

Ik heb er 2 turkse broden bij gedaan en een salade van sla met, 2 sinaasappels,pijnboompitten p en z en citroensap



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emolas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top