Scampi met kreeftensaus gegratineerd in de oven
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Een zalig voorgerecht of hoofdgerecht waar weinigen aan kunnen weerstaan .
Ingrediënten 4 recipe.people
0,5 kg scampiboter
peper en zout
knoflook
peterselie
1 glas witte wijn
1 blik kreeftensoep
Room
1 eetlepel mosterd
scheut cognac
kaas
Voorbereiding
Scampi pellen en bakken in de boter met peper en zout totdat ze roze worden. Dan ze in een vuurvaste schotel leggen
Bereidingswijze
De pan waarin ze gebakken zijn, nog boter bijdoen en goed heet laten worden daar de knoflook en de peterselie in laten bakken; Als het klaar is de bodem met witte wijn vullen dan een half blik Unox kreeftesoep , room, mosterd en de cognac bij?doen; Op smaak brengen en laten inkoken, op de scampi gieten en een klein beetje kaas bijdoen; gratineren in de oven
Serveertip
meteen serveren met stokbrood of rijst