Scampi met kreeftensaus gegratineerd in de oven

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Een zalig voorgerecht of hoofdgerecht waar weinigen aan kunnen weerstaan .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
0,5 kg scampi
boter

peper en zout
knoflook

peterselie
1 glas witte wijn
1 blik kreeftensoep
Room
1 eetlepel mosterd

scheut cognac
kaas


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Scampi pellen en bakken in de boter met peper en zout totdat ze roze worden. Dan ze in een vuurvaste schotel leggen

Bereidingswijze

De pan waarin ze gebakken zijn, nog boter bijdoen en goed heet laten worden daar de knoflook en de peterselie in laten bakken; Als het klaar is de bodem met witte wijn vullen dan een half blik Unox kreeftesoep , room, mosterd en de cognac bij?doen; Op smaak brengen en laten inkoken, op de scampi gieten en een klein beetje kaas bijdoen; gratineren in de oven

Serveertip

meteen serveren met stokbrood of rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten