Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bruine bonen met zoete appeltjes

Bruine bonen met zoete appeltjes

Door: brando70

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Ingrediënten 4 personen


300 gram bruine bonen * 250 gram gedroogde zoete appels * 4 dikke plakken ham * mosterd * 20 gram aardappelmeel.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was bruine bonen en appeltjes en zet ze gezamenlijk 24 uur van te voren in water om te weken. Zet ze dan met het weekwater op en kook ze gaar. Giet het resterende vocht gedeeltelijk af, maar bewaar het wel. Leg de plakken ham in de pan, bedek ze met het appel-bonenmengsel en stoof het geheel 15 minuten. Giet dan het resterende vocht af. Maak het achtergehouden kooknat op smaak met zout en mosterd en breng het aan de kook. Maak het aardappelmeel aan en bind daarmee het kooknat dat u vervolgens als een afzonderlijke saus bij het gerecht serveert.

Serveertip

Geef er gekookte aardappels bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top