Kalfsoester met champignons en bieslook
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-01-2006
Lekker gerecht en uitstekend voor de lijn
Ingrediënten 4 personen
520 g kalfsoester, 1 sjalot, 1 winterwortel, 1 bleekselderij, in stukjes, 1 vleesbouillonblokje, oplossen in 400 ml water, 500 g champignons, 1,5 el sojasaus, 200 ml room, 20 g maiszetmeel, 3 el. fijgehakte bieslook, 1 bakje tuinkers, peperVoorbereiding
Fruit de fijngehakte sjalot in een anti-aanbaklaag pan. Voeg de fijngesneden wortel en selderij toe. Stoof gedurende 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de vleesbouillon toe en laat tot 200 ml inkoken. Stoof de champignons in een andere pan. Zeef intussen de bouillon, doe er de sojasaus en de room bij en laat 5 min koken. Bind met maiszetmeel. Mix tot een gladde massa. Voeg de bieslook en de in schijfjes gesneden champignons toe. Breng op smaak met peper. Bak het vlees goudbruin in een grillpan. Leg op elk bord een stuk vlees en schenk de saus erover. Garneer met tuinkers
Bereidingswijze
.
Serveertip
Gekookte aardappelen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties