Zuurkoolschotel met worst en spek

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 rookworst
* 100 g ontbijtspek (in plakjes)
* 500 g zuurkool
* 1 deciliter witte wijn
* 1 eetlepel Provencaalse kruiden
* snufje zout
* snufje peper
* 1 pakje aardappelpuree (voor 4 personen)
* 1 eetlepel franse mosterd
* boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Breng de zuurkool in een pan, met de witte wijn, Franse keukenkruiden, zout en peper, aan de kook.
Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer er vervolgens de mosterd doorheen.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snijd de rookworst in plakjes.
Doe de zuurkool over in de ovenschaal.
Bedek de zuurkool met de rookworst plakjes.
Schep hierover de aardappelpuree.
Bedek de ovenschotel met de plakjes ontbijtspek.
Laat de schotel in de oven ca. 35 minuten door en door warm worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten