Bitterkoekjes

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten
* 175 gram amandelen
* 75 gram bittere amandelen
* 500 gram kristalsuiker
* 150 gram eiwit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de amandelen in kleine stukjes.
Doe ze met de suiker en de helft van het eiwit in de keukenmachine en laat draaien tot de juiste fijnheid.
Voeg de rest van het eiwit toe, moet een vrij slap deeg worden, en laat nog even draaien.

Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe het deeg over in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met ouwel en spuit daarop kleine bolletjes deeg, neem een in drie?n opgevouwen theedoek en maak die flink vochtig, pak de lange kanten vast en breng de handen iets naar elkaar toe, de doek hangt dus in een lus, trek de doek strak en mep tegelijkertijd op de bolletjes deeg, de koekjes worden zo een beetje vochtig en wat platter, het bevochtigen is ook voor het karakteristieke scheuren van de koekjes.
Bak de koekjes in ca. 10 minuten gaar, laat je hierbij leiden door de kleur.
Laat de koekjes afkoelen en haal ze voorzichtig van de bakplaat, het ouwel blijft eraan zitten en zo kunnen de koekjes vanaf de onderkant niet uitdrogen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten