Andijviesalade met kip

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 1 klein blikje anasstukjes
* 3 eetlepels mayonaise
* 3 eetlepels yoghurt
* 1 eetlepel olie
* mespuntje
kerriepoeder
* peper
* zout
* 2 eetlepels amandelschaafsel
* 4 stelen bleekselderij
* 1 krop malse andijvie
* 400 gr kipfilet
* 25 gram roomboter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 824,62 kcal
Koolhydraten 23,31 g
Eiwitten 57,99 g
Vetten 53,04 g

Bereidingswijze

Ananasstukjes laten uitlekken.
Voor saus in kommetje mayonaise met yoghurt, olie, kerriepoeder, peper, zout, scheutje ananassap vermengen.
In droge koekepan op laag vuur geschaafde amandelen licht roosteren.
Bleekselderij wassen, eventueel paar stugge draden ervan af trekken en in heel dunne reepjes snijden.
Krop andijvie halveren, goed wassen, droogslaan (in slacentrifuge) en in dunne reepjes snijden.
Banaan schillen en in plakjes snijden.
Kipfilet in reepjes snijden, bestrooien met zout en wat kerriepoeder.
In koekepan boter of margarine verhitten en kipfilet hierin onder regelmatig omscheppen 5 minuten bakken en laten afkoelen.
In grote kom alle ingredienten samen met de saus omscheppen en salade direct met wat stokbrood en (kruiden)boter serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten