zalmtartaartje

  • Schots, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

lekker voorafje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr. verse zalm ( schotse bv.)
50 gr. gerookte zalm
4 sjalotten
25 gr. creme fraiche
tabasco, peper, zou, citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank mes

Bereidingswijze

met mes ( niet in blender/staafmixer dan wordt het prutje ) zalm hakken tot tartaar. Hoe fijn is kwestie van smaak.
Sjalotten heel fijn snipperen en met creme fraiche bij zalm doen. Op smaak met peper,zou,citroensap, tabasco ( opppassen ).
Op uitgestoken en geroosterd stukje bruinbrood ( boerenbrood ). Garneren met iets groens.

Serveertip

Lekker met een koude borrel ( aquavit ) en een witte wijn ( pinot blanc, sauvignon blanc ).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten