Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006
  • Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

    Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

    Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en het knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij.(ongeveer) Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter. Bestrijk een Ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wta boter. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar, Dek het deeg af met aluminium folie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

Bron

Kaas.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1407862804 avatar
mobiel_1407862804 04-12-2020

Wat is de oventemperatuur?

poebeerr avatar
poebeerr 12-10-2018

Lijkt me lekker. Kruiden die ik normaal niet gebruik, maar dat lijkt me juist lekker.

Delarosa avatar
Delarosa 21-02-2018

Lijkt me meer uit de Griekse/Turkse keuken dan uit de Franse.. eens proberen een keer. Dankjewel en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Ploon83 avatar
Ploon83 17-06-2016

Heerlijk gerecht!

ena2 avatar
ena2 20-05-2016

Heb dit recept afgelopen weekend bij een etentje gemaakt en halverwege de week al voor de 2e keer Absoluut een blijvertje, dank je wel

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 08-11-2015

Super!! Cijfer: 7,75.

moniquebvg avatar
moniquebvg 02-02-2015

Oei met filodeeg....Denk dat ik daar vers bladerdeeg voor ga nemen, lijkt me handiger. Klinkt goed, ga het ook eens maken!

mindsaw avatar
mindsaw 16-04-2014

Superlekker!! Zal hier zeker vaker op het menu staan!

Desiree67 avatar
Desiree67 26-01-2013

Gisteren gemaakt en iedereen was superenthousiast. Om het wat pittiger te maken hebben ik er chilivlokken er doorheen gedaan en een bouillonblokje toegevoegd. Ga dit recept zeker doorspelen!

joost026 avatar
joost026 01-02-2012

gisteren gegeten en was erg lekker,idd ook met bladerdeeg gedaan maar wel de bladerdeeg onder op de taart eerst even voorgegaard ongeveer 10 minuutjes.Joost

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten