1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bruine bonen met kool

Bruine bonen met kool

Door: brando70

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

Ingrediënten 4 personen


250 gram bruine bonen * zout * 1 savooikool * 1 aubergine * 1 zucchetti * 50 gram boter * peper * zout * basilicum * geraspte kaas.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bruien bonen, kook ze gaar en laat ze uitlekken. Maak het kooltje schoon en snijd het klein. Snijd de aubergine en zucchetti in dobbelstenen en smoor dit alles gaar in boter, nadat u ze hebt bestrooid met peper, zout en basilicum. Meng een en ander goed door elkaar. Leg de helft van de groenten in een beboterde ovenschaal, strooi eer flink wat geraspte kaas op en schep er vervolgens de bruine bonen op met een paar eetlepels kooknat. Dan volgen geraspte kaas, het resterende groentenmengsel en opnieuw flink wat geraspte kaas. Zet het gerecht onder in een matig warme oven en laat het gerecht door en door warm worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top