PANCAKES
- Amerikaans, Ontbijt
- 0-10 min.
eindelijk ontdekt wat er fout is met alle andere recepten! Nu lukt het me wel!
Ingrediënten 2 personen
Eindelijk, nu snap ik wat er mis is met de recepten: waarom ik al jaren probeer echte American pancakes te maken, en het me nooit lukte met de recepten van internet: Jamie Oliver weet het uiteraard beter!EIEREN ZIJN DE BASIS! veel recepten hadden teveel bloem en te weinig eieren. dus bij deze:
115 g bloem
3 eieren
2dl melk (ik raad karnemelk aan)
theelepel bakpoeder
snuf zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 332,29 kcal |
Koolhydraten | 44,80 g |
Eiwitten | 19,47 g |
Vetten | 7,66 g |
Benodigdheden
2 kommen
braadpan
Voorbereiding
Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy! De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.
Bereidingswijze
in een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.
Serveertip
Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.