
Eindelijk, nu snap ik wat er mis is met de recepten: waarom ik al jaren probeer echte American pancakes te maken, en het me nooit lukte met de recepten van internet: Jamie Oliver weet het uiteraard beter!
EIEREN ZIJN DE BASIS! veel recepten hadden teveel bloem en te weinig eieren. dus bij deze:
115 g bloem
3 eieren
2dl melk (ik raad karnemelk aan)
theelepel bakpoeder
snuf zout
2 kommen
braadpan
Eindelijk ontdekt wat er fout is met alle andere recepten! Nu lukt het me wel!
Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy! De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.
In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.
Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.
mobiel_1336229620 10-01-2021
Wauw, wat een luchtige baksels worden het. Goed om erbij te vermelden dat het bakken best wel even duurt. Je bakt immers langzaam en ze zijn best dik. Maar het resultaat is heerlijk! We hebben er van gesmuld!
poebeerr 10-04-2020
Een tijdje geleden voor het eerst american pancakes gegeten, lekker! Toen de mix van dr. Oetker geprobeerd, maar die was het toch niet helemaal. Ik hoop dat jouw recept het wel is.
jons3kids 04-11-2018
Wow! voor de spontane pannekoek gaat het niet, want wij hebben eigenlijk nooit karnemelk in huis, maar asl ik het van te voren weet, maak ik geen andere meer! Deze zijn echt ontzettend lekker!
marjanthomassen 06-02-2018
Wij vonden de pancakes overheerlijk!!
NMBrussaard 18-07-2015
Was mijn andere recept hiervoor kwijt en deze lijken me echt geweldig!