Catalaanse vleesballetjes

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

Sappige, gekruide vleesballetjes in smeuige tomatensaus. Maak kleine balletjes, die u in de verleiding brengen om ze in een keer in uw mond te steken

Deel dit recept

Ingrediënten
3 el paneermeel, 4 el tomatensap, 300 gram half-om-halfgehakt, zout en vers gemalen zwarte peper, 1 tl vers gemalen nootmuskaat, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 1 groene paprika, 1 blik gepelde tomaten in blokjes, 100 ml rode wijn, 1 tl kristalsuiker, 3 el gehakte bladpeterselie


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat het paneermeel in de tomatensap ca. 15 minuten wellen.
Meng het gehakt erdoor tot een soepele massa.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Rasp de helft van de ui en de hele teen knoflook en meng ze
door het gehakt.

Maak kleine balletjes en bak deze in de helft van de olie op middelhoog vuur. Leg de balletjes in een schaal. Schenk de resterende olie in een grote koekenpan. Snijd de andere helft van de ui in plakjes en laat deze zacht
worden in de olie. Maak de paprika schoon, verwijder de pitjes en doe de paprika bij de ui. Voeg de tomaten, wijn, suiker en peterselie toe. Laat het mengsel een paar minuten koken voordat u de vleesballetjes toevoegt. Laat alles door en door warm worden.

Laatste reacties

pris22 avatar
pris22 01-02-2006

Dag Ines,dit lijkt me ook zo smaakvol,ik sleep het ook maar mee,BEDANKT!!! Vele groetjes, Priscilla

erwin-ehv avatar
erwin-ehv 25-01-2006

Haihai Novemberrain, ik neem t recept als favo mee hoor, lijkt me echt yummie!!!!!Dankjewel voor dit recept wat snel geprobeerd gaat worden ;o) Groetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten