1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. Gebakken tofu met hete saus.

Gebakken tofu met hete saus.

  • Koreaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

Ingrediënten 6 personen


-Voor de pittige saus;-1 eetlepel geroosterd sesamzaad-1 lente-uitje in dunne ringen-1 theelepel sesamolie-1tot 2 eetlepel lichte sojasaus-1 theelepel geraspte gemberwortel-1 volle theelepel Koreaanse chilipeper(toko)of gebruik een mengsel van cayenne peper en paprika-1 tot 2 eetlepls rijstazijn(toko).
-Voor de gebakken tofu;2 blokken biologische tofu-2 eetlepels arachide-olie.


Verder heb je nodig


-Vijzel-keukenpapier-koekepan.


De pittige saus kun je ook gebruiken om kip of biefstuk mee op smaak te brengen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Snij het lente-uitje in dunne ringen.
-Stamp het sesamzaad in de vijzel een beetje kapot.-Meng het sesamzaad met de lente-ui,sesamolie,sojsaus,gember,chilipeper en rijstazijn en breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

-Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-Snij de tofu in plakken van 1 cm dik.
-Verhit een anti-aanbakpan voor.
-Voeg de olie toe en bak de tofu hierin aan beide kanten gedurende 3 a 4 minuten goudbruin.

Serveertip

-Leg d gebakken plakken dakpansgewijs op een schaal.
-Verdeel de saus over de tofu.
-Je kan ook een helft van de gebakken tofu naturel laten en de andere helft met de saus besprenkelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top