Tricolore soep

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

Een pittige soep die hart en geest zal verwarmen bij vrieskoude

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 gesnipperde sjalotten
-2 knoflooktenen (fijn gehakt)
-4 stengels bleekselderij (in stukjes)
-3 el olijfolie
-650 g gepelde tomaten
-1 liter kalfsfond
-zout en peper
-1/4 bosje basilicum
-1/4 bosje oregano
-2 el zonnebloemolie
-300 g bladspinazie (diepvries)
-200 g zure room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-olie verhitten en de sjalot, look en selder fruiten gedurende circa 5 min

Bereidingswijze

-tomaten met vocht en de fond erbij gieten
-kruiden met zout en peper
-de gehakte kruiden toevoegen na 5 min en erdoor roeren
-bak de spinazie licht aan in de hete olie in een pan en kruiden met peper en zout

Serveertip

*de spinazie verdelen over voorverwarmde borden en de soep erover verdelen
*een dotje zure room in het midden van de borden leggen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten