Tricolore soep
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-01-2006
Een pittige soep die hart en geest zal verwarmen bij vrieskoude
Ingrediënten 4 personen
-4 gesnipperde sjalotten-2 knoflooktenen (fijn gehakt)
-4 stengels bleekselderij (in stukjes)
-3 el olijfolie
-650 g gepelde tomaten
-1 liter kalfsfond
-zout en peper
-1/4 bosje basilicum
-1/4 bosje oregano
-2 el zonnebloemolie
-300 g bladspinazie (diepvries)
-200 g zure room
Voorbereiding
-olie verhitten en de sjalot, look en selder fruiten gedurende circa 5 min
Bereidingswijze
-tomaten met vocht en de fond erbij gieten
-kruiden met zout en peper
-de gehakte kruiden toevoegen na 5 min en erdoor roeren
-bak de spinazie licht aan in de hete olie in een pan en kruiden met peper en zout
Serveertip
*de spinazie verdelen over voorverwarmde borden en de soep erover verdelen
*een dotje zure room in het midden van de borden leggen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties