Pikante Sichuan soep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2006

Deze soep moet zurig en pikant zijn van smaak !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-150 g kipfilet (in dunne plakken)
-75 g kippenlever (dunne plakken)
-4 tenen knoflook (uitgeperst)
-1 el rijstwijn of droge sherry
-6 gedroogde Chinese champignons (geweekt)
-2 liter kippenbouillon
-1,5 el donkere sojasaus
-1 el chili olie
-4 lente uitjes (wit en groen apart gesnipperd)
-2 el Chinese bruine azijn
-4 eieren (geklopt)
-200 g tahoe
-vers gehakte koreander
-zout en witte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de plakjes kip en lever in reepjes en bedek ze met knoflook en bedruppel met de wijn en laat even intrekken
-de geweekte en ontsteelde champignons laten uitlekken en de hoeden in repen snijden

Bereidingswijze

-de bouillon aan de kook brengen en de sojasaus en chili olie toevoegen en 1 min zacht laten koken
*kip en lever, het wit van de uien en de champignons toevoegen en 5 min zachtjes laten koken en dan de azijn toevoegen
*giet de geklopte eieren langzaam erbij zodat draden ontstaan
*voeg de tahoe, ui groen en koreandergroen, zout en peper toe
*afproeven en zonodig verder op smaak brengen met sojasaus, chili olie en azijn

Serveertip

warm serveren

Laatste reacties

roxy-floxsy avatar
roxy-floxsy 30-01-2006

Hoi Marc, heerlijk lijkt me dit, dus ik neem hem mee. Liefs, Maria

peperfreaky avatar
peperfreaky 25-01-2006

Hoi Marc, Lijkt me een heerlijke soep . Neem het van je mee Bedankt en groetjes Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten