zuurvlees uit Limburg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2006

Dit gerecht wordt de dag ervoor in de marinade gezet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. doorregn runderlappen, 5 el rode wijnazijn, 250 ml water, 2 laurierbladeren, 8 kruidnagels, 1 kg uien, 4 plakken ontbijtkoek, 100 gr. boter, 1 el donkerbruine suiker, zout en zwarte peper,eventueel beetje appelstroop.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen. Roer in een kom 5 el rode wijnazijn, 2 kopjes water, 3/4 kopje azijn, 2 kopjes water. Herhaal dit steeds (zonder de wijnazijn) tot het vlees onder staat. Voeg de laurierbladeren en kruidnagels toe. Pel en snijd de uien in ringen en voeg dit ook toe. Laat dit geheel de hele nacht marineren.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de boter in de braadpan en bak hierin de uienringen tot ze mooi bruin zijn. Voeg het vlees toe en bak dit ook tot het bruin is. Voeg de bruine suiker, zout en peper toe. Giet zoveel van de marinade erbij dat het vlees voor 3/4 onder staat. Verkruimel de ontbijt koek en voeg dit toe.Stoof het vlees op een lage hittebron in ongeveer 2 uur gaar. Hoe langer het vlees stooft hoe lekkerder het smaakt.

Serveertip

Is het vlees te zuur dan kan men het zoeter maken met behulp van appelstroop.
Serveer er rode kool en aardappelpuree bij. Is er nog vlees over de dag erna opwarmen met frietjes en sla......... hmmmmmmmmmmmmm

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kookkat avatar
kookkat 19-01-2008

Mijn (Limburgse) stiefvader maakte dit vroeger en het was heerlijk! Ik ben benieuwd of het nu ook zo lekker smaakt. Op dit moment staat het te pruttelen en ik zal zeker laten weten of het aan mijn verwachtingen heeft voldaan!

alidada avatar
alidada 01-04-2006

Hoi Marjon, Ik heb van de week je recept gemaakt het was zoals ik het me herinnerde en nog lekkerder! Heb het de hele dag in de slow-cooker laten staan (soort ouderwets oliestelletje maar dan electrisch). Heb het ookmet rode kool en aardappelpuree gegeten, had de appelstroop niet nodig! Ik heb de rest ingevroren omdat ik op dieet ben en dit twee keer leek me niet zo\'n goed idee! Mijn complimenten voor dit recept, ga het beslist meer maken! Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 07-02-2006

Ik neem dit recept mee, heb het ooit gegeten in een ziekenhuis (nota bene!). Vond het heel lekker en een recept gezocht op internet (nee ik wist toen nog niets van Smulweb) het was werkelijk niet te eten!! Nu ik jou recept zie ga ik het toch weer een keer proberen want het klinkt zo lekker. Bovendien heb ik een slow-cooker dus dan kan het de hele dag staan. Ik zal het beslist laten weten als ik het gemaakt heb. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten