Tortellini met italiaanse spinazie-tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2006

tortellini's overgoten met lekkere romige saus van spinazie, tomaten en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. Tortellini gevulde met kaas 250 gr. Kipfilet 1 pak spinazie a la creme, blikje van 400 gr gepelde tomaten in tomatensaus, 2 volle eetlepels creme fraiche, 1 rode ui of gewone ui, 2 tenen knoflook, oregano, peper en zout, olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 435,59 kcal
Koolhydraten 46,69 g
Eiwitten 26,86 g
Vetten 14,54 g
Benodigdheden
knoflookpers

Voorbereiding

Snij de kipfilet schoon van de vetrandjes en snij het in kleine blokjes. Snij de ui in kleine stukjes

Bereidingswijze

Kook in een ruime pan de tortellini volgens de beschrijving op het pak (ca. 15 min.) Laat ondertussen in een andere pan de bevroren spinazie onder een zacht vuurtje ontdooien. Af en toe wel even omroeren. Een teen knoflook boven de spinazie uitpersen en erdoorheen roeren. Na 5 min. beginnen aan de kip/tomaten saus. Bak de kipfilet snel in wat olie rondom bruin en bak als laatste de ui even mee. Voeg de gepelde tomaten in tomatensap toe stamp de gepelde tomaten lekker fijn met je lepel voeg daarna aardig wat oregano en wat peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel even 5 min. op een laag vuurtje pruttelen. Voeg dan de creme fraiche naar smaak toe. Pers hier ook een knoflookteen boven uit en roer dit erdoorheen. Giet de tortellini af in een vergiet en spoel het een beetje af met wat lauw water. Meng de tortellini door de goed verwarmde spinazie.

Serveertip

Serveer de Tortellini gemengd met de spinazie in een schaal. Serveer hierbij de kip/tomaten saus apart in een schaal. smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 14-02-2012

Vanavond gemaakt met verse spinazie. We vonden het allemaal erg lekker. Het hartige van de tortelinni combineert erg goed met het friszure van de crème fraiche. Dankjewel!

synomfk avatar
synomfk 29-09-2011

Ik heb het gerecht met verse spinazie gemaakt en wat pijnboompitten erdoorheen.. het was heerlijk, voor herhaling vatbaar!

rummie6 avatar
rummie6 16-12-2009

Deze Italiaanse hoofdgerecht is super lekker.

martmars avatar
martmars 17-10-2009

Gister gemaakt, weliswaar zonder de spinazie, was goed gelukt! M``n vriend & ik vonden ``t heeeeerlijk!! Deze gaan we zeker nog eens maken. :)

nicoleridders avatar
nicoleridders 19-05-2008

smaakte prima; vooral het "tomaten/kipprutje". Zal het zeker nog een keertje maken. Gr. Nicole

x563 avatar
x563 27-01-2006

Vandaag gemaakt! Erg goed gelukt!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten