1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panzanella

Panzanella

Door: geeske

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2006

Ingrediënten 4 personen


1 ciabatta 600 gram tomaten 1 teentje knoflook 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels Bertolli balsamico bianco 1 blikje ansjovisfilets verse basilicum Bertolli Riserva extra vergine olijfolie zout peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Verwijder de korst van het brood en snijd of scheur het brood in stukken. Leg de broodstukken op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze goudbruin in de hete oven.

Ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder de zaadjes en het vocht. Pel en hak de knoflook. Meng in een schaal de knoflook, kappertjes, 4 eetlepels olijfolie en azijn.

Laat de ansjovisfilets uitlekken en halveer ze. Scheur de basilicumblaadjes grof. Meng de stukken tomaat, ansjovis, broodblokjes en basilicum door de dressing en breng de salade op smaak met zout en peper.

Serveertip

In principe kun je voor deze salade allerlei brood gebruiken maar ciabatta of zuurdesembrood is het lekkerst. In Itali? gebruikt men vaak fressela, een stevig, geurig brood.

Er zijn kappertjes verkrijgbaar die in azijn zijn ingelegd en kappertjes die in zout zijn ingemaakt. In principe kunnen beide soorten voor dit recept gebruikt worden maar spoel beide eerst zorgvulddig in een zeef onder de stromende kraan af!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top