Indonesische Bami

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2006

Een bijzonder lekker wokgerecht, dat eenieder kan klaar maken !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 pak Bami
-3 kipfilets (in blokjes)
-150 g kippenlevertjes
-1 ui
-2 th lepels sambal terasi
-2 tenen knoflook
-2 preien
-1/2 groene kool
-3 el ketjap
-4 takjes selderij
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*bak de kipblokjes en de levertjes in de olie gaar en bruin en hou ze apart
*wel de bami 5 min in koud water
*snipper de ui en pers de knoflook
*wrijf de ui, look en sambal tot een pasta en fruit deze in wat hete olie in de wok aan en laat op zacht vuur even sudderen

Bereidingswijze

*voeg de kip en de levertjes erbij en bak ze even mee
*snij de prei in ringetjes en de kool in dunne reepjes
*de bami goed laten uitlekken en deze bij het kruidenmengsel toevoegen
*de groenten erbij doen en alles al omscheppend bakken gedurende 5 min
*schenk de ketjap erbij en zet het vuur laag en laat alles gaar worden
*doe de fijngehakte selderij over het gerecht en serveer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten