Kip in kokos kerriesaus met aardappeltjes

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2006

een heerlijk pruttelpotje afkomstig uit China

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 kipfilets
-3 el olie
-1 ui (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (uit de knijper)
-2 el kerriepoeder
-2,5 dl water
-1/2 blok santen
-4 aardappels (geschild)
-zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de kip in reepjes

Bereidingswijze

-verhit de olie in de wok en bak de ui en de knoflook 2 min
-kip toevoegen en mooi lichtbruin bakken
-kerrie toevoegen en mengen
-water, de santen en iets zout erbij en aan de kook brengen
-vuur lager zetten en deksel op de wok
-10 min zacht laten sudderen
-voeg de blokjes aardappel toe en laat nog circa 20 min doorsudderen
-tot de kip en aardappelblokjes gaar zijn en de saus gebonden is

Serveertip

-serveren met nasi goreng

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten