Zeetongfilets met druiven Veronique
- Frans, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-01-2006
Een klassieker van formaat
Ingrediënten 4 personen
voor 4 personen16 tongfilets (of 8 als het om een voorgerecht gaat)
100 g koude boter in stukjes
1 dl half opgeklopte room
16 muskaatdruiven
25 g boter
peper & zout
voor de visbouillon
de graten van de visfilets
1 uitje
1 takje selderij
enkele takjes peterselie
1/2 citroen
1 glaasje witte wijn
Voorbereiding
Sla de tongfilets plat. Plooi ze en leg ze ineen flink beboterde schaal met de graatzijde, dat is de witte kant naar boven.
Sniper de ui. Maak met de graten, de aromaten (uisnippers, peterselie, tak selderij en het vocht van de 1/2 citroen), de witte wijn en een scheutje waten een visbouillonnetje. Reken op 1/4 liter vloeistof. Laat dit 20 minuten trekken.
Passer het bouillonvocht door een zeef over de filets. Bedek de filets met de folie en pocheer gedurende 10 minuten in een oven van 200 graden.
Bereidingswijze
Als de vis gaar is, haal je hem uit de schaal. Kook vervolgens het pocheervocht in tot er enkel nog een dik stroopje overblijft.
Haal de pan van het vuur en roer het stroopje op met de klontjes boter, een voor een.
Spatel nu de half opgeklopte room onder. Kruid met een weinig peper en zout.
Nappeer de saus over de tongfilets.
Pel de druiven, snijd ze in twee?n en haal er de pitjes uit. Leg de druiven rond de filets en laat de bereiding onder een hete grill een kleurtje krijgen.
Serveertip
met aardappelpuree
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties