Kerstijstaart
- Nagerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 14 personen
3 eieren100 gram basterdsuiker
10 gram vanillesuiker
250 cc volle melk
250 cc slagroom
Benodigdheden
IJsmachine
Voorbereiding
Het ijs maak je per laag
Je hebt dan ook de ingredi?nten 3 keer nodig
De ijstaart bestaat uit
1 laag kerstkransjesijs
Daarop 1 laagje bramenijs
1 laag bokkepootjesijs
Daarop 1 laagje bramenijs
1 laag manderijnenijs
Daarop 1 laagje geklopte slagroom
de laagjes bramenijs heb ik gemaakt met een restantje van het neutrale ijs en dat gemengd met wat bramenjam
Bereidingswijze
Bereidingswijze: Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een schuimige mengsel en voeg de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf en spatel luchtig door de andere ingredienten.
Voor de kerstkransjesijs verkruimel je 1 zak kerstkransjes door het mengsel voor je het de ijs machine in doet
Voor de bokkepootjes hetzelfde
Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de koelkom.
Voor het manderijnen ijs heb ik een blikje manderijnen toegevoegd voor ik het mengsel in de machine deed
Serveertip
Over de ijstaart heb ik een laagje karamelsaus gedaan en daarop chocoladesliertjes gemaakt
Het geheel opgesiert met chocoladekransjes en toefjes slagroom