spinazie-gehaktschotel met aardappelschijfjes in roomsaus
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-01-2006
Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappeltjes in roomsaus
Ingrediënten 4 personen
- 2 pakken aardappelschijfjes in roomsaus (Dirk)- 1 groot pak spinazie a la creme ontdooid 750 gram
- 500 gram half om half gehakt
- 4 eieren hardgekookt
- een half zakje geraspte belegen kaas
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels mosterd
- 2 teentjes knoflook
- zout, peper
- bakboter
Benodigdheden
Eierkoker of kleine kookpanKoekepan
ovenschaal
oven
Knoflookpers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Snij ondertussen gekookte eieren in plakjes.
Rur het gehakt in de boter met de ui en breng op smaak met de knoflook en wat peper en zout.
Roer de spinazie, het gehakt en de mosterd door elkaar.
Gooi dit mengsel in de ingevette ovenschaal en leg daar de plakjes ei op.
Leg dan de aardappelschijfjes hierop, en strooi hier de geraspte kaas over.
Bak het in de oven dan voor zo'n 30 minuten.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Lijkt me heeel lekker en makkelijk te maken, ga ik binnenkort proberen, bedankt!!! Groetjes van Marjan
hoi, neem ik mee. ben dol op spinazie.liefs ruth
Gisteren gegeten ik was alleen vergeten dat ik geen eieren meer in de koelkast had, heb het dus zonder gemaakt, was lekker! Ik heb zelf ook zo een recept maar dan met macaronie!
Ik ga even door, ooook weer meegenomen, Bedankt! Groetjes ines