prei-aardappeltaart

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak filodeeg, 75 gr boter of margarine, 500 gr. gesneden prei, 2 dl cider, 1 zakje aardappelschijfjes (450 gr), 200 ml creme fraiche, 150 gr geraspte kaas (cheddar), 2 eieren, 1/2 eetlepel zaanse mosterd, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 lage taartvorm doorsnede ca. 24 cm

Voorbereiding

Filodeeg laten ontdooien. 25 gr boter smelten prei erdoorheen scheppen en ca. 2 minuten zachtjes laten smoren. Cider toevoegen en op matig hoog vuur laten inkoken tot de helft van het vocht over is. Intussen in zakje aardappelschijfjes gaatjes prikken en ca. 4 minuten in de magnetron beetgaar koken.
Creme fraiche door de prei roeren en geheel nog 3 minuten verwarmen tot de saus dik wordt. Pan van het vuur nemen, kaas eieren en mosterd erdoor scheppen, zout en peper naar smaak toevoegen.
rest van de boter smelten. Taartvorm bestrijken met boter en bekleden met 2 vellen filodeeg, overtollige deeg over de rand laten hangen. Deeg bestrijken met boter. Dit nog 2x herhalen. Prei/aardappelmengsel erover verdelen. Afdekken met overhangend deeg. Bestrijken met de laatste boter.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200?C. In midden van de oven de taart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten