Fries suikerbrood

  • Brood
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 350 gram bloem
* 10 gram gist
* snufje zout
* 2.5 deciliter melk (lauw-warm)
* 200 gram vergruisde suikerklontjes
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels vloeibare margerine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en doe er de gist en het zout in. Voeg dan de helft van de melk toe en roer dit door de bloem die er omheen ligt (laat ongeveer 2/3 deel eromheen liggen).
Dek de kom af en laat het een half uur op een lauw-warme plaats staan.
Voeg de rest van de melk, de suiker en kaneel door het deeg. (gebruik nu wel alle bloem). Kneed het deeg net zolang, totdat het gemakkelijk loslaat van je handen.
Doe het deeg in een afgesloten plastic zak en laat het een uur op een lauw-warme plaats rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 C. Vet een broodvorm in met de vloeibare margarine. Vul dan de broodvorm met het deeg.
Bak het Friese suikerbrood 30 minuten onderin de oven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

01081979 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten