Stamppot spruitjes met pijnboompitten en pekelvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr.spruiten]750 gr.aardappels]125 ml.
melk]50 gr.pijnboompitten]70 gr.boter]
6 plakken pekelvlees van 100 gr.per stuk]
olie]Dijon mosterd]zout]
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Rooster in een koekenpan de pijnboompitten
in enkele druppels olie lichtbruin.Kook de aardappels gaar in gezouten water.Kook als de aardappels bijna gaar zijn de spruiten in een andere pan in ongeveer 5 min.beetgaar.
Giet ze af.Giet de aardappels af en stoom ze droog.Pureer de aardappels.

Bereidingswijze

Smelt 20 gr.boter in een koekenpan,leg de plakken pekelvlees erin en verwarm ze op een laag vuur.Klop 125ml.hete melk,de rest van de boter en 2el.mosterd door de puree.Schep de spruiten en pijnboompitten
door de puree en breng de stamppot op smaak met zout.

Serveertip

Zet een kom met mosterd op tafel om evt.
aan het warme pekelvlees toe te voegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten