Stamppot spruitjes met pijnboompitten en pekelvlees
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-01-2006
Ingrediënten 6 personen
500 gr.spruiten]750 gr.aardappels]125 ml.melk]50 gr.pijnboompitten]70 gr.boter]
6 plakken pekelvlees van 100 gr.per stuk]
olie]Dijon mosterd]zout]
Benodigdheden
pureestamperVoorbereiding
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Rooster in een koekenpan de pijnboompitten
in enkele druppels olie lichtbruin.Kook de aardappels gaar in gezouten water.Kook als de aardappels bijna gaar zijn de spruiten in een andere pan in ongeveer 5 min.beetgaar.
Giet ze af.Giet de aardappels af en stoom ze droog.Pureer de aardappels.
Bereidingswijze
Smelt 20 gr.boter in een koekenpan,leg de plakken pekelvlees erin en verwarm ze op een laag vuur.Klop 125ml.hete melk,de rest van de boter en 2el.mosterd door de puree.Schep de spruiten en pijnboompitten
door de puree en breng de stamppot op smaak met zout.
Serveertip
Zet een kom met mosterd op tafel om evt.
aan het warme pekelvlees toe te voegen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties