Pasta voor Lasagne, Tagiatelle en Spagetti

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2006

Het basis recept voor echte verse pasta. Vele malen lekkerder dan de gedroogde gekochte, en helemaal niet moeilijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gr. Patentbloem (of Italiaans meel)
- 1 ei
- 6 eidooiers
- 1-2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Deegroller
- Indien aanwezig pastamachine (is niet
noodzakelijk)

Bereidingswijze

Zeef de bloem boven een werkblad of in een ruime kom en maak ik het midden een kuiltje.

De eieren, eidooiers en olijfolie gaan in het kuiltje


Roer vanuit het midden (dus in het kuiltje) langzaam naar de buitenkant van de bloem. Hierdoor zal het steeds minder plakkerig worden, en meer deeg.

Kneed het deeg met de hand nog even goed door en laat het ca 30 min. rusten in de koelkast.

Verdeel de deegbal in stukken en rol met de deegroller uit. De plakken moeten dun zijn (afhankelijk waarvoor je ze wilt gebruiken). Of haal ze door de pastamachine (tot stand 5).

De lappen kunnen nu gebruikt worden voor Lasagne.

Wil je tagiatelle?: bestuif de lap met bloem en vouw hem een paar keer losjes op (LET OP niet aandrukken!). Nu kun je reepjes snijden en voila, tagiatelle!

Laat de pasta nog even drogen alvorens hem te koken.
Op deze manier moet de pasta voor lasagne even worden voorgekookt (max 2 minuten).

Eet smakelijk

Serveertip

Voeg rode bieten kookvocht bij het bereiden van de pasta, de pasta wordt dan rood.

Voeg spinazie kookvocht toe bij het bereiden van de pasta, het wordt dan groen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten