Wiener Zwiebelrostbraten

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2006

Heerlijke runderschnitzel met uienringen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 middelgrote uien
- 2 eetlepels bloem
- 4 plakken rostbraten per stuk 180 gr
(runderschnitzels van de hoge rib)
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels boter
- 1/8 liter runderbouillon, zelf getrokken of van een blokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan en middel grote pan; kunnen ook 2 koekenpannen zijn
plat bord
Om te serveren: grote schaal

Voorbereiding

Pel de uien en snij ze zo veel mogelijk in gelijkmatige ringen. Schep de bloem op een plat bord.
Spoel de Rostbraten koud af, dep ze droog, druk ze met de hand plat en snij de vetrandjes hier en daar in.

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken met zout en peper en haal ze met een kant door het bloem. Verhit de olie in een grote pan. Leg de plakken vlees eerst met de door de bloem gehaalde kant in de hete olie Bak ze op een matige vuur circa 4 minuten aan iedere zijde. Het vlees mag van binnen nog iets rose te zijn.
Verhit in de tussentijd 2 eetlepels boter in een andere pan en bak de uiringen hierin goudgeel en krokant. Giet de boterjus af , deze gebruiken we niet meer, strooi wat zout over de uiringen en houd ze warm. Schik de plakken gebakken vlees op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Roer de aanbaksels in de pan met wat bouillon los, voeg 1 eetlepel boter toe en schenk de saus over de plakken Rostbraten. Verdeel de uiringen over de plakken vlees.

Laatste reacties

lilly6141 avatar
lilly6141 15-09-2008

lekker ja sorry bin oostenrijkse van geborte hahahaha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten