Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Wiener Zwiebelrostbraten

Wiener Zwiebelrostbraten

Door: marsbergen

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2006

Ingrediënten 4 personen


- 2 middelgrote uien
- 2 eetlepels bloem
- 4 plakken rostbraten per stuk 180 gr
(runderschnitzels van de hoge rib)
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels boter
- 1/8 liter runderbouillon, zelf getrokken of van een blokje


Verder heb je nodig


Grote pan en middel grote pan; kunnen ook 2 koekenpannen zijn
plat bord
Om te serveren: grote schaal


Heerlijke runderschnitzel met uienringen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snij ze zo veel mogelijk in gelijkmatige ringen. Schep de bloem op een plat bord.
Spoel de Rostbraten koud af, dep ze droog, druk ze met de hand plat en snij de vetrandjes hier en daar in.

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken met zout en peper en haal ze met een kant door het bloem. Verhit de olie in een grote pan. Leg de plakken vlees eerst met de door de bloem gehaalde kant in de hete olie Bak ze op een matige vuur circa 4 minuten aan iedere zijde. Het vlees mag van binnen nog iets rose te zijn.
Verhit in de tussentijd 2 eetlepels boter in een andere pan en bak de uiringen hierin goudgeel en krokant. Giet de boterjus af , deze gebruiken we niet meer, strooi wat zout over de uiringen en houd ze warm. Schik de plakken gebakken vlees op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Roer de aanbaksels in de pan met wat bouillon los, voeg 1 eetlepel boter toe en schenk de saus over de plakken Rostbraten. Verdeel de uiringen over de plakken vlees.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marsbergen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top