aardappelpureegratin

  • Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2006

Weer eens anders, een kruising van aardappelpuree- en gratin uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*500 gram aardappelen *90 gram geraspte kaas *3 eiwitten *1 ei *3-4 tl. gekruide paneermeel *flinke scheut melk *peper * zout *olie *EVT. vlees naar keuze (rul gehakt, kip, varken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*pan *aardappelstamper *mixer *ovenschaal

Voorbereiding

Schil en kook de aardappels met zout gaar (kan in redeliljk kleine blokjes) en giet ze af.
Eiwitten en het ei met wat zout \\\\\\\\\\\\\\\"stijf\\\\\\\\\\\\\\\" kloppen (voor zover dat mogelijk is). Vlees in kleine stukjes snijden en bakken.
Ovenschaal invetten met de olie. Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut melk bij de gekookte aardappels en stamp ze. Roer de geraspte kaas erdoor totdat het een compacte massa is. Paneermeel toevoegen en met de eieren erdoor roeren (let op: niet al de stijfgeslagen eieren tegelijk, het beste is in ongeveer 4x). Zout naar smaak toevoegen. In de ingevette ovenschaal doen, glad roeren, peper erover (kan er ook doorheen, naar smaak) en in de oven zetten.
***MET VLEES: Nadat alles toegevoegd is 3/4 van de massa mengen met het vlees en in de ovenschaal doen. De rest van de massa eroverheen doen en glad roeren.***
De schaal in de oven doen en ongeveer 15 min. op 230 graden laten staan. Dan de temperatuur verlagen (ong. 180-200 graden) en de grill erbij aanzetten. Wachten totdat zich een bruin \\\\\\\\\\\\\\\"korstje\\\\\\\\\\\\\\\" heeft gevormd.

Serveertip

Lekker met een warme salade of wintergroenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten