Aardappelomelet

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3/4 kilogram aardappelen, 1 deciliter olijfolie, zout, peper, 6 eieren, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 deciliter zure room, theelepel cayennepeper, 2 eetlepels pijnboompitjes.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in plakjes. Halveer de uien en snijd ze in heel smalle partjes. Verhit in een grote koekepan, hapjespan of hittebestendige keramiek ovenschaal deciliter olijfolie, doe de aardappelen, de uien en de knoflook uit de pers hierin en dek de schaal af. Laat het gerecht in ongeveer 20 minuten heel zachtjes bijna gaar worden; schep af en toe om. Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los en voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe. Schep het aardappelmengsel hierin om. Veeg de koekepan met een stukje keukenpapier schoon en verwarm er de rest van de olie in. Schep de eiermassa erin en bak de omelet op laag vuur droog. Maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen. Keer de omelet met behulp van het pannedeksel of een groot bord, strooi de pijnboompitjes erop en bak de onderkant goudbruin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten