Kalfsvleeskroketten

  • Nederlands, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2006

Heerlijke Kalfsvleeskroketten.

Deel dit recept

Ingrediënten

Voor 8 kroketten250 g kalsfslappen in blokjes1 pot vleesfond (bouillon)2 takjes tijm1 el citroensapnootmuskaatKlein beetje paprikapoederpeper en zout30 gr boter30 boter30 g bloem2 eieren gesplitst100 gr paneermeelvloeibaar frituurvet of olie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan Keukenpapier

Voorbereiding

1. In een pan kalfsvlees met fond, tijm, citroensap, 2 theelepels zout en peper en nootmuskaat en paprikepoeder naar smaak op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en het vlees afgedekt in 30-45 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.Het vlees boven een maatbeker afgieten en 250 ml bouillon afmeten.Het vlees in hele kleine stukjes snijden.2. In een pan met een dikke bodem boter smelten. Bloem erdoor roeren en heel even laten pruttelen.De helft van de bouillon erdoor roeren en blijven roeren tot een gladde massa ontstaat.Dan al roerende scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de ragout glad en dik is. Ragout nog heel even zachtjes laten doorkoken.De pan van het vuur nemen, ragout iets laten afkoelen en dan de eidooiers en vlees erdoor roeren.3.Een diep bord omspoelen met koud water, de ragout erin schenken en de bovenkant gladstrijken. De ragout laten afkoelen en daarna in de koelkast in minstens 1 uur laten opstijven.4. In diep bord eiwitten met heel klein scheutje water loskloppen.De ragout in 8 gelijke punten snijden. Deze punten met koele, natgemaakte handen snel tot kroketten vormen.(Voor bitterballen ragout in 29 gelijke stukjes snijden en elk stukje tot een balletje rollen.)De kroketten eerst door eiwit wentelen en dan door paneermeel rollen. Dit nog een keer herhalen, zodat de kroketten rondom goed bedekt zijn met een laagje paneermeel en er geen open stukjes te zien zijn. De kroketten in de koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.(nu kun je de kroketten invriezen)

Bereidingswijze

5. In een frituurpan vet of olie verhitten tot 180 graden . De kroketten met 4 tegelijk in 3-5 minuten bruin en knapperig frituren en laten uitlekken op een dikke laag keukenpapier.

Serveertip

]Serveren met mosterd.TIP:een bosje selderie fijnhakken en door de ragout roeren is heerlijk!

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 24-08-2009

Een lekker kroketje zeggen we nooit nee tegen. Gas het toch eens proberen om zelf te maken. Bedankt voor dit recept, Margrit

aurora_borealis avatar
aurora_borealis 19-03-2006

Mijn Oma maakte vroeger ook kroketten van kalfsvlees. Dit lijkt heel erg op haar recept, daarom neem ik het mee. Laat je weten hoe ik het vind. Leuk al die engeltjes! Liefs en groeten, Maya

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten