1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Kokosmelk-banaansoep

Kokosmelk-banaansoep

Door: orphan

  • Multi-cultureel, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-2006

Ingrediënten 4 personen


4 bananen
400 ml kokosmelk
200 ml melk, bij voorkeur magere
400 ml kippenbouillon
2 rode en groene pepers
1 ui
1 bosje koriander
20 gedroogde banaanschijfjes
sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook
2 theelepels olijfolie
zout



Dit moet je durven proeven....Lekker exotisch door de banaan!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel bananen, uien en knoflook en snij deze in stukjes. Snij de chilipepers in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een Braadpan. Fruit bananen, uien, knoflook en chilipeper boven een matig vuur onder regelmatig roeren gedurende 2-3 minuten.
Voeg kokosmelk, (magere) melk en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 15 minuten doorkoken. Voeg limoensap en zout toe.
Heet serveren met plakjes banaan, gesnipperde rode chilipeper, fijngehakte koriander en gedroogde bananenschijfjes.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top