Restantensoep

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2006

Ruim je koel- en keukenkastjes leeg en je krijgt zoiets... en echt, tis LEKKER!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,2 L runderbouillon van 3 blokjes; 100 gr blonde linzen (Silvo); 1 grote ui (grof gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1 winterwortel of 2 zoete aardappelen (in blokjes); restje rauwe zuurkool (wat fijner gesneden); 1 kleintje of gewone rookworst (bereid volgens verpakking en dan in plakjes); laurier, tijm, bonekruid, peper en zout..
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, pannetje voor de rookworst in te wellen

Voorbereiding

zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Maak een bouillon van 1,2 L water met de bouillonblokjes en strooi hierin de (gewassen) linzen. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuutjes stevig koken, tot linzen zachter beginnen te worden. Doe dan de ui, knoflook, wortel of aardappel, zuurkool, laurier, tijm en bonekruid bij de soep en laat nog 10 minuutjes doorkoken. Doe op t laatst de rookworst in de soep en breng evt op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een stuk brood met kruidenboter. PS: de soep is de dag erop dik door de linzen, even wat verdunnen met wat water en een bouillonblokje en smullen maar weer!!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten