Hachee anno 2006
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Hachee blijft hachee, maar op deze manier smaakt ie toch weer net ff wat anders!
Ingrediënten 4 recipe.people
ca 500 gr runderstooflappen; 3 el grove mosterd; peper/zout; 100 gr margarine of boter; 3 uien (in halve ringen); 2 teentjes knoflook (geperst); 4 laurierblaadjes; 6 kruidnagels; 1 el tijm; 2 el (witte wijn-)azijn; 2 el hacheekruiden (Silvo); 1 el bruine (basterd-)suiker; 4 dl runderbouillon (van 1 blokje).Benodigdheden
snijdplank, scherp (vlees-)mes, stoofpanVoorbereiding
zie ingr. lijst
Bereidingswijze
Stooflappen insmeren met 2 el mosterd, peper en zout en in blokjes van ca 2x2cm snijden. Boter of margarine lichtbruin laten worden in stoofpan en dan vlees rondom bruin bakken. Uiringen en knoflook toevoegen en even mee laten bakken tot ui glazig ziet, doe dan de rest van de mosterd, laurier, kruidnagels, tijm, azijn, hacheekruiden, suiker en rundvleesbouillonblokje met 4 dl warm water bij t vleesmengsel en breng aan de kook. Zogauw t kookt, vuur laag draaien en op laagst mogelijke vuurtje minimaal 2,5 a 3 uur zachtjes laten gaarsudderen met deksel op de pan. Af en toe omroeren. Maar 4 of 5 uur laten sudderen maakt het natuurlijk allemaal nog veel lekkerder, hoe langer hoe beter!!!!!!!!!!!
Serveertip
Heerlijk bij zuurkool(stamp), of rode kool en appelmoes, of rijst met doperwtjes, of natuurlijk frietjes met mayo.. Kortom, heel lekker!!!!!