Gerookte kipbuideltjes

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2006



Een heerlijk recept van mijn lieve lieve collega Ben, die ook gek is op koken.(zit ook al heel lang op een kookclub voor mannen)

Deel dit recept

Ingrediënten
RECEPT IS VOOR CA. 20 STUKS

PANNEKOEKJES :7 eiwitten, 1/4 kop water, 1 el. maizena, 20 gr, boter
VULLING: 8-10 stengels knoflookbieslook, 30 gr. boter,4 lente-uien, gesnipperd, 200 gram champignons uit blik, gewassen en fijngesneden, 175 gr. gerookte kipfilet, fijngesneden, 2 el. room, 1 el. verse bieslook, fijngeknipt. Olie om in te frituren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, flinke koekepan

Bereidingswijze

Voor de pannekoekjes:
Klop de eiwitten, water en maizena goed door elkaar; Verhit wat boter in een koekepan, schenk ca. 1 el. van het mengsel in de pan en bak er een pannekoekje van ca. 10 cm. doorsnee van.Bak beide kanten stevig en lichtbruin. Herhaal dit tot het mengsel op is (als het mengsel begint te schiften, moet je het even kloppen).
VULLING: Blancheer de knoflookbieslook 1-2 min. in ruim kokend water.Giet het af en spoel het af onder de koude kraan.Verhit de boter en voeg de uien, champignons en kip toe; schep alles goed door elkaar.Schenk de room erbij en laat alles 3 min. sudderen of tot de room indikt.Neem de pan van het vuur, roer de fijngeknipe bieslook erdoor en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep in het midden van de pannekoekjes wat van de vulling.Breng de rand omhoog en knoop de buideltjes dicht met een geblancheerde stengel knoflookbieslook. Frituur dan de buideltjes in hete olie tot ze bruin zijn.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten