Kaaskroketten met groene-kruidenmosterd

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 25 gr. boter
* 50 gr. bloem
* 1 dl melk
* 100 gr. geraspte kaas
* snufje nootmuskaat
* 1 ei
* grof paneermeel
* frituurolie
* bieslook
* kervel
* fijne mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een stevig pannetje. Doe de bloem erbij. Roer even om. Giet er nu een beetje melk bij, roer om en wacht tot de melk begint te binden. Doe er dan weer een beetje melk bij. Roer om en ga zo door tot alle melk is gebonden. Voeg de kaas en een snufje nootmuskaat toe. Verwarm door tot de kaas gesmolten is. Giet het megsle op een met olie ingevet bord en laat helemaal afkoelen. Klop het ei los. Vorm kleine kroketjes van het kaasmengsel, haal even door het ei en vervolgens door het paneermeel. Haal ze opnieuw door het ei en de paneermeel. Verhit intussen de olie op 180 C. Bak de kroketjes voorzichtig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Hak de kruiden en meng ze door de mosterd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten