Scherpe gehaktbal met uitjes

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
* 100 gr. half-om-half gehakt
* 1 theel. sambal
* 2 lente uitjes
* indonesische gebakken uitjes
* 1 ei
* 1 eetl. broodkruim
* 1 eetl. zonnebloemolie
* stukje komkommer
* grote boterham
* ketchup
* zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de sambal, 1 fijgehakt lenteuitje, 1 eetlepel indonesische uitjes, het ei, de broodkruim en zout naar smaak.
Bak de bal in wat olie op laag vuur in 10 a 15 minuten rondom bruin. Snijd de komkommer en de tweede lente ui in kleine stukjes.
Snijd de warme gehaktbal in plakken.
Beleg een grote boterham met de komkommer en de plakken gehakt.
Bestrooi met de lente-ui en de indonesische uitjes.
Geef er eventueel wat ketchup bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten